AcasăDulciuriLadoo

Ladoo – Un desert indian dulce pentru toată lumea

Dacă aveți un dinte de dulce și vă place să explorați diferite bucătării, atunci trebuie să încercați Ladoo, un desert indian popular care este iubit de toți. Ladoo este un dulce mic, rotund, în formă de bilă, făcut din diverse ingrediente, cum ar fi făină, gris, nucă de cocos și jaggery. Nu este doar delicios, ci și ușor de făcut acasă. Ladoo are o semnificație culturală semnificativă în India și este adesea servit în timpul festivalurilor, nunților și altor sărbători. Acest desert este un amestec perfect de gust tradițional și modern, ceea ce îl face preferatul oamenilor de toate vârstele. Indiferent dacă ai poftă de ceva dulce sau ai nevoie de un impuls rapid de energie, Ladoo este gustarea perfectă pentru tine. În acest articol, ne vom scufunda în lumea lui Ladoo, explorând istoria, ingredientele și diferitele soiuri pentru a vă ajuta să descoperiți acest delicios desert indian.

Istoria lui Ladoo

Ladoo are o istorie bogată care datează din India antică. Cuvântul Ladoo este derivat din cuvântul sanscrit „ladduka”, care înseamnă o minge mică. Se crede că Ladoo a fost făcut pentru prima dată în perioada Gupta, care a durat între 320 și 550 d.Hr. În acest timp, Ladoo era cunoscut sub numele de „til ladoo”, care era făcut din semințe de susan și jaggery.

De-a lungul timpului, rețeta pentru Ladoo a evoluat, iar noi ingrediente au fost adăugate pentru a face diferite soiuri. În timpul perioadei Mughal, Ladoo a devenit un desert popular servit la curțile regale. Mughals au adăugat noi ingrediente, cum ar fi migdale, fistic și cardamom la rețetă, care i-au dat lui Ladoo un nou gust și aromă.

Astăzi, Ladoo este o parte integrantă a culturii indiene și este adesea servit în timpul festivalurilor, nunților și altor sărbători. Este un simbol al fericirii, bucuriei și norocului. Ladoo este oferit și ca prasad (hrană sfântă) la temple și în timpul ceremoniilor religioase.

Ingredientele lui Ladoo

Ladoo este făcut din diverse ingrediente, iar rețeta poate varia în funcție de regiune și ocazie. Cele mai comune ingrediente folosite la prepararea Ladoo sunt făina de grame, grisul, nuca de cocos și jaggery.

Făina gram, cunoscută și sub denumirea de făină de besan sau năut, este un ingredient de bază în bucătăria indiană. Este făcut din năut măcinat și este bogat în proteine și fibre. Grișul, cunoscut și sub numele de sooji sau rava, este o făină grosieră făcută din grâu dur. Este folosit în mod obișnuit la prepararea deserturilor în India.

Nuca de cocos este un alt ingredient esențial în prepararea Ladoo. Adaugă desertului o aromă dulce și de nucă și este, de asemenea, o sursă bogată de nutrienți. Jaggery, un tip de zahăr nerafinat făcut din suc de trestie de zahăr, este folosit ca îndulcitor în Ladoo. Este mai sănătos decât zahărul rafinat și are o aromă unică.

Alte ingrediente care pot fi adăugate la Ladoo sunt nucile, cum ar fi migdalele, fisticul și caju, și condimentele precum cardamomul, scorțișoara și nucșoara. Aceste ingrediente îi conferă lui Ladoo un gust și o aromă unice.

Diferite soiuri de Ladoo

Ladoo vine în diferite soiuri, fiecare cu gustul și aroma sa unică. Unele dintre cele mai populare soiuri sunt:

Besan Ladoo

Besan Ladoo este cea mai comună varietate de Ladoo și este făcută din făină, ghee și zahăr. Are o aromă dulce și de nucă și este adesea servit în timpul festivalurilor și ocaziilor speciale.

Pentru a face Besan Ladoo, făina de grame este prăjită în ghee până devine maro auriu. Zahărul, cardamomul și nucile mărunțite sunt apoi adăugate la amestec. Amestecul este apoi format în bile mici și lăsat să se răcească.

Rava Ladoo

Rava Ladoo este făcut din gris, ghee și zahăr. Are o textură sfărâmicioasă și o aromă dulce și de nucă.

Pentru a face Rava Ladoo, grisul este prăjit în ghee până devine maro auriu. Zahărul, cardamomul și nucile mărunțite sunt apoi adăugate la amestec. Amestecul este apoi format în bile mici și lăsat să se răcească.

Nucă de cocos Ladoo

Nucă de cocos Ladoo este făcută din nucă de cocos rasă, zahăr și cardamom. Are o aromă dulce și de nucă și este adesea servit în timpul festivalurilor și ocaziilor speciale.

Pentru a face Coconut Ladoo, nuca de cocos rasa este amestecata cu zahar si cardamom. Amestecul este apoi format în bile mici și lăsat să se răcească.

Motichoor Ladoo

Motichoor Ladoo este făcut din picături mici de aluat de besan, care sunt prăjite până devin maro auriu. Picăturile prăjite sunt apoi amestecate cu sirop de zahăr, nuci și cardamom pentru a crea bile mici de Ladoo.

Motichoor Ladoo are o textură și o aromă unică și este adesea servit în timpul festivalurilor și ocaziilor speciale.

Concluzie

Ladoo este un desert indian delicios care este iubit de toți. Are o istorie bogată, iar rețeta sa a evoluat de-a lungul timpului pentru a include diferite ingrediente și arome. Ladoo este o parte integrantă a culturii indiene și este adesea servit în timpul festivalurilor, nunților și altor sărbători. Este un simbol al fericirii, bucuriei și norocului.

Dacă aveți un dinte de dulce și doriți să explorați diferite bucătării, atunci trebuie să încercați Ladoo. Cu diferitele sale varietăți și gustul unic, Ladoo este o gustare perfectă pentru orice ocazie.

Idei de masă indiană Ladoo
Salată De Sparanghel Cu Microunde

Salata de sparanghel cu microunde ar putea fi doar garnitura pe care o căutați. Îți urmărești silueta? Această rețetă fără gluten și vegană are 178 calorii, 4G de proteine, și 13g de grăsime per portie. Această rețetă servește 4. Pentru $ 1.95 pe portie, această rețetă acoperă 13% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. 1 persoană a făcut această rețetă și ar face din nou. Un amestec de suc de portocale, salată verde, muștar dijon și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de gustoasă. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 45 minute. Este adus la tine de Toțiretete. Cu o lingură scor de 81%, acest fel de mâncare este extraordinar. Încercați Cuptor cu microunde Besan Ladoo - Indian cuptor cu microunde dulce s-ușor Diwali Dulciuri, Salată De Cartofi Cu Microunde, și Salată De Orez Cu Microunde pentru rețete similare.

Bouchees Aux Fruits De Mer

Bouchees aux fructe de Mer ar putea fi doar felul principal pe care îl căutați. Această rețetă servește 6. Pentru $ 5.45 pe portie, această rețetă acoperă 27% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. O porție conține 675 calorii, 33g de proteine, și 37g de grăsime. 1 persoană a încercat și i-a plăcut această rețetă. Acesta este adus la tine de retetele mele. Un amestec de crenguțe de cimbru, gălbenuș de ou, vin și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de delicioasă. Pentru a utiliza până piper ai putea urma acest curs principal cu Desert Ușor De Mentă ca desert. Este o opțiune bună dacă urmați un pescatarian dieta. În general, această rețetă câștigă un scor spoonacular bun de 45%. Încercați Bouchees Aux Fruits De Mer, fructe uscate ladoo sau fructe uscate laddu, cum se fac fructe uscate ladoo, și Bouch De Mistreț pentru rețete similare.

glazură ușoară de fudge cu microunde

Glazura ușoară de fudge cu microunde ar putea fi o rețetă bună pentru a vă extinde cutia de rețete pentru desert. Această rețetă servește 12 și costă 29 de cenți pe porție. Îți urmărești silueta? Această rețetă fără gluten și vegetariană are 200 calorii, 1g de proteine, și 9g de grăsime per portie. Mergeți la magazin și ridicați zahăr pudră, cacao, lapte și alte câteva lucruri pentru a-l face astăzi. 1 persoană a făcut această rețetă și ar face din nou. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 10 minute. Este adus la tine de Toțiretete. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 10%. Acest scor este destul de rău. Încercați Ușor Vegan Fudge / Crema De Unt Glazura, Tort cu strat de vanilie cu glazură ușoară de Fudge (+o primă petrecere de aniversare!), și Cuptor cu microunde Besan Ladoo - Indian cuptor cu microunde dulce s-ușor Diwali Dulciuri pentru rețete similare.

Cuptor Cu Microunde Mochi

Nu puteți avea niciodată prea multe rețete japoneze, așa că încercați Mochi cu microunde. Această rețetă servește 25 și costă 2 cenți pe porție. O porție conține 19 calorii, 0g de proteine, și 0g de grăsime. 520 de persoane au fost impresionate de această rețetă. Este o opțiune bună dacă urmați un fără gluten, FODMAP prietenos și vegan dieta. Un amestec de zahăr, oțet distilat, apă și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de gustoasă. Funcționează bine ca un desert foarte accesibil. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 15 minute. Este adus la tine de Toțiretete. Luând în considerare toți factorii, această rețetă câștigă un scor spoonacular de 15%, ceea ce este destul de rău. Încercați Cuptor cu microunde Besan Ladoo - Indian cuptor cu microunde dulce s-ușor Diwali Dulciuri, Sakura Mochi, și Daifuku Mochi pentru rețete similare.

Fasole Verde Prăjită

Fasolea verde prăjită ar putea fi doar garnitura pe care o căutați. Această rețetă servește 4 și costă 1,01 USD pe porție. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 9g de proteine, 14g de grăsime, și un total de 317 calorii. Mergeți la magazin și ridicați ouă, ulei vegetal, fasole și alte câteva lucruri pentru ao face astăzi. Această rețetă este plăcută de 7 gurmanzi și bucătari. Este adus la tine de Toțiretete. Este o opțiune bună dacă urmați un lactate gratuit dieta. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 20 de minute. În general, această rețetă câștigă un scor spoonacular bun de 60%. Rețete similare includ Fasole Verde Prăjită Portugheză, Ram ladoo / Ram laddu / Gulgule / Fritters de fasole galbenă despicată, și Fasole Verde Uscată.

Cuptor Cu Microunde Sunca

Sunca cu microunde ar putea fi o rețetă bună pentru a vă extinde cutia principală de rețete. Această rețetă servește 1 și costă 5,73 USD pe porție. O porție conține 3790 calorii, 302g de proteine, și 230g de grăsime. Această rețetă de la Toateretete are 1 fani. Un amestec de sos de soia, muștar dijon, șuncă și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de gustoasă. Pentru a utiliza până sunca ai putea urma acest curs principal cu Desert De Mere Graham ca desert. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 1 oră și 20 de minute. Este o opțiune bună dacă urmați un fără gluten, fără lactate și prietenos cu fodmap dieta. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 81%. Acest scor este super. Încercați Cuptor cu microunde Besan Ladoo - Indian cuptor cu microunde dulce s-ușor Diwali Dulciuri, Caserola de șuncă și fasole verde, și Hawaiian șuncă și brânză Sliders pentru rețete similare.

Cuptor Cu Microunde Mochi

Rețeta Mochi cu microunde ar putea satisface pofta japoneză în aproximativ 15 minute. O porție conține 19 calorii, 0g de proteine, și 0g de grăsime. Pentru 2 cenți pe porție, veți obține un desert care servește 25. 367 de persoane au fost impresionate de această rețetă. Mergeți la magazin și ridicați mochiko, apă, sare și alte câteva lucruri pentru ao face astăzi. Este o opțiune bună dacă urmați un fără gluten, FODMAP prietenos și vegan dieta. Este adus la tine de Toțiretete. În general, această rețetă câștigă un scor spoonacular destul de rău de 14%. Încercați Cuptor cu microunde Besan Ladoo - Indian cuptor cu microunde dulce s-ușor Diwali Dulciuri, Sakura Mochi, și Daifuku Mochi pentru rețete similare.

Pui Cu Microunde Teriyaki

Pui cu microunde Teriyaki ar putea fi o rețetă bună pentru a vă extinde cutia principală de rețete. Pentru $1.89 pe portie, această rețetă acoperă 18% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă servește 1. O porție conține 230 calorii, 33g de proteine, și 3G de grăsime. Este o preț rezonabil rețetă pentru fanii mâncării japoneze. 19 persoane au făcut această rețetă și ar face din nou. Este o opțiune bună dacă urmați un fără gluten și fără lactate dieta. Un amestec de jumătate de piept de pui, praf de usturoi, sos de soia și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de aromată. Luând în considerare toți factorii, această rețetă câștigă un scor spoonacular de 68%, ceea ce este bine. Rețete similare sunt Aripi de pui Teriyaki cu sos teriyaki proaspăt, Pui Teriyaki (Tori No Teriyaki), și Cuptor cu microunde Besan Ladoo - Indian cuptor cu microunde dulce s-ușor Diwali Dulciuri.

Praline Cu Microunde

Pralinele cu microunde ar putea fi o rețetă bună pentru a vă extinde repertoriul hor d ' oeuvre. Pentru 26 de cenți pe porție, această rețetă acoperă 2% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă servește 36. Îți urmărești silueta? Această rețetă fără gluten și vegetariană are 115 calorii, 1g de proteine, și 7g de grăsime pe porție. Dacă aveți la îndemână zahăr brun, nuci pecan, frișcă grea și alte câteva ingrediente, îl puteți face. 415 persoane s-au bucurat că au încercat această rețetă. Este adus la tine de Allrecipes. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 35 minute. Cu o lingură scor de 11%, acest fel de mâncare nu este atât de remarcabil. Încercați Praline Cu Microunde, Cuptor cu microunde Besan Ladoo-cuptor cu microunde Indian dulce s-dulciuri ușoare Diwali, și Praline pentru rețete similare.

Tort Cu Microunde

Tortul cu microunde necesită aproximativ 45 minute de la început până la sfârșit. Această rețetă servește 12. Îți urmărești silueta? Această rețetă fără lactate are 228 calorii, 3G de proteine, și 2G de grăsime per portie. Pentru 47 de cenți pe porție, această rețetă acoperă 5% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. 63 de persoane au făcut această rețetă și ar face din nou. Este adus la tine de Toțiretete. Mergeți la magazin și ridicați umplutura de plăcintă cu mere, amestecul de prăjituri, ouăle și alte câteva lucruri pentru ao face astăzi. Funcționează bine ca un desert ieftin. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 26%. Acest scor este destul de rău. Rețete similare sunt Tort instant cu microunde într-o cană: tort de ciocolată de 5 minute, Amestec De Tort Cu Microunde, și Cuptor cu microunde Besan Ladoo - Indian cuptor cu microunde dulce s-ușor Diwali Dulciuri.

Videoclipuri pentru a face diferite feluri de mâncare în stil indian Ladoo
LADOO SELBER MACHEN - INDISCHE SÜßIGKEIT aus KICHERERBSEN MEHL / BESAN LADOO REZEPT | Sanny KaurHeute machen wir zusammen indische Ladoos! Diese süßen Kichererbsenbällchen, die ihr in Bollywood Filmen sehen könnt!
Besan LADOO - süße Kichererbsenbällchen - indische Süßigkeit - indisch KochenRezept: Ghee Rezept: ...
Motichoor LADOO - süßigkeit - indisch KochenRezept: ...
Perfect Boondi ladoo | dulce indian | Rețetă specială de festival Ladoo | Cum să faci Ladoo | Lucrări alimentareFoodworks, rețetă specială boondi ladoo de Diwali, ladoo este felul de mâncare dulce preferat din toate timpurile în toată India și acest dulce delicios...
Reteta Motichoor Ladoo | Cum să faci Motichur Ladoo | Perfect Laddu | Dulciuri indiene | Lucrări alimentareFoodworks Presents - Motichoor Ladoos sau Motichur Laddu. Formula secretă de rețetă a acestui motichoor ladoos este un mic boondi făcut...
Sfaturi și trucuri pentru mesele indiene Ladoo
Idei suplimentare de meniu legate de mâncarea indiană Ladoo