AcasăCondimenteChimion

Perspectivă expertă asupra chimenului, condimentul indian esențial

Dacă ești un fan al bucătăriei indiene, sunt șanse să fi întâlnit condimentul îndrăzneț și aromat cunoscut sub numele de chimen. Acest ingredient esențial este un element de bază în multe feluri de mâncare indiene, de la curry la chutneys. Dar chimenul este mai mult decât un potențiator de aromă; se mândrește, de asemenea, cu o serie de beneficii pentru sănătate. De la ajutarea digestiei la îmbunătățirea sănătății pielii, chimenul a fost folosit de secole în medicina tradițională. Dar cât de multe știi cu adevărat despre acest condiment versatil? Pentru a vă oferi o perspectivă mai profundă asupra chimenului și a utilizărilor sale, am apelat la experți. Alăturați-vă nouă în timp ce explorăm istoria chimenului, utilizările sale culinare și potențialele sale beneficii pentru sănătate. Indiferent dacă ești un bucătar experimentat sau doar vrei să-ți condimentezi mesele, această perspectivă expertă despre chimion nu trebuie ratată.

Istoria chimenului

Chimenul a fost folosit în practici culinare și medicinale de mii de ani. Este originar din regiunea mediteraneană de est și a fost folosit pe scară largă de către grecii și romanii antici. De fapt, chimenul era atât de apreciat de greci încât era folosit ca monedă. Condimentul a fost folosit și în Egiptul antic, unde se credea că are proprietăți medicinale și chiar a fost folosit în procesul de mumificare.

Utilizarea chimenului în bucătăria indiană poate fi urmărită încă din cele mai vechi timpuri. În medicina ayurvedică, se crede că chimionul are proprietăți digestive și este adesea folosit pentru a trata afecțiunile stomacului. Condimentul a fost folosit și în ceremoniile tradiționale de nuntă indiene ca simbol al iubirii și fidelității.

Chimenul a fost introdus în America de către colonizatorii spanioli și a devenit rapid un ingredient popular în bucătăria mexicană. Astăzi, chimenul este cultivat și folosit peste tot în lume și este un aliment de bază în multe bucătării, inclusiv indian, mexican, Orientul Mijlociu și nord-african.

Utilizări culinare ale chimenului

Chimenul are o aromă caldă, pământească și o aromă înțepătoare care îl fac un condiment popular în multe feluri de mâncare. Este adesea folosit în amestecuri de condimente precum garam masala și pudra de curry și este un ingredient cheie în multe feluri de mâncare indiene, cum ar fi chana masala și puiul tandoori.

În bucătăria mexicană, chimenul este folosit în pudra de chili și este un ingredient cheie în mâncăruri precum tacos și enchiladas. Este, de asemenea, folosit în bucătăriile din Orientul Mijlociu și din Africa de Nord, unde este folosit pentru a aroma mâncărurile de miel, pui și pește.

Chimenul poate fi folosit atât sub formă integrală, cât și măcinată. Semințele întregi de chimen sunt adesea prăjite înainte de a fi măcinate, ceea ce le sporește aroma. Chimenul măcinat este mai convenabil și este adesea folosit în amestecuri de condimente și frecări.

Beneficiile pentru sănătate ale chimenului

Chimenul nu este doar un condiment aromat, ci se mândrește și cu o serie de beneficii potențiale pentru sănătate. Iată câteva dintre cele mai notabile:

1. Ajută la digestie

Chimenul a fost folosit în medicina tradițională de secole pentru a trata problemele digestive precum balonarea, gazele și indigestia. Se crede că condimentul stimulează producția de enzime digestive, care pot ajuta la descompunerea alimentelor mai ușor.

2. Întărește sistemul imunitar

Chimenul este o sursă bună de antioxidanți, care pot ajuta la protejarea organismului împotriva daunelor cauzate de radicalii liberi. De asemenea, conține vitaminele A și C, care sunt esențiale pentru un sistem imunitar sănătos.

3. Îmbunătățește sănătatea pielii

Chimenul conține un compus numit timol, care are proprietăți antimicrobiene care pot ajuta la prevenirea infecțiilor cutanate. De asemenea, are proprietăți antiinflamatorii care pot ajuta la calmarea pielii iritate.

4. Reduce inflamația

Chimenul este o sursă bună de compuși numiți terpene, care au proprietăți antiinflamatorii. Unele studii au descoperit că chimenul poate ajuta la reducerea inflamației din organism, ceea ce poate ajuta la prevenirea bolilor cronice precum bolile de inimă și cancerul.

5. Scade zahărul din sânge

În unele studii s-a demonstrat că chimenul ajută la scăderea nivelului de zahăr din sânge. Acest lucru se poate datora capacității sale de a stimula producția de insulină, care ajută la reglarea zahărului din sânge.

Concluzie

Chimenul este un condiment versatil care a fost folosit în practici culinare și medicinale de mii de ani. Aroma sa caldă, pământească și aroma înțepătoare îl fac un ingredient popular în multe feluri de mâncare, de la curry indian la tacos mexican. Chimenul se mândrește, de asemenea, cu o serie de beneficii potențiale pentru sănătate, de la facilitarea digestiei până la reducerea inflamației. Fie că ești un bucătar experimentat sau doar începi să experimentezi mirodeniile, chimenul este un ingredient esențial care va adăuga cu siguranță aromă și nutriție meselor tale.

Idei de masă indiană Chimion
Salsa II

Salsan II ar putea fi doar rețeta fără gluten, fără lactate, paleolitică și lacto ovo vegetariană pe care ați căutat-o. Pentru 42 de cenți per porție , această rețetă acoperă 6% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă face 12 porții cu 32 de calorii , 1 g de proteine și 0 g de grăsime fiecare. Multor oameni le-a plăcut foarte mult acest aperitiv. Este o rețetă ieftină pentru fanii mâncărurilor mexicane. Dacă aveți la îndemână chimion măcinat, pudră de usturoi, roșii roma și alte câteva ingrediente, îl puteți face. 104 de persoane au încercat și le-a plăcut această rețetă. Vă este adus de Allrecipes. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 50 de minute . Luând în considerare toate lucrurile, am decis că această rețetă merită un scor de 63% . Acest scor este solid. Rețete similare includ Enchilada de pui lightened Up Salsa Verde cu Salsa de ananas și avocado , Salsa de Molcajete (roșii prăjite și salsa verde Chile) și Sunny & Hot! Salsa (Salsa cu ananas, mango, kiwi) .

Tocană Caldillo de vită

Tocanita de Caldillo de vită necesită aproximativ 1 oră și 45 de minute de la început până la sfârșit. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 49 g de proteine, 17 g de grăsimi și un total de 533 de calorii. Această rețetă fără lactate servește 8 și costă 2,28 USD per porție. 30 de persoane au fost impresionate de această rețetă. Câțiva oameni le-a plăcut foarte mult acest fel principal. Un amestec de chimion măcinat, roșii conservate, sare și o mână de alte ingrediente este tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de delicioasă. Vă este adus de Allrecipes. Este perfect pentru toamna. Ținând cont de toți factorii, această rețetă câștigă un scor de 95%, ceea ce este super. Crock Pot Chile Verde Stew (Caldillo), Caldillo și Caldillo {Mexican Green Chile Steak Supp} sunt foarte asemănătoare cu această rețetă.

Broșe de ton și roșii

Dacă aveți aproximativ 30 de minute de petrecut în bucătărie, Tunan and Tomato Kabobs ar putea fi o rețetă super fără gluten, fără lactate și pescatarian de încercat. Această rețetă face 2 porții cu 258 de calorii , 30 g de proteine și 13 g de grăsime fiecare. Pentru 4,98 USD per porție , această rețetă acoperă 27% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. Vă este adus de Taste of Home. 1 persoană s-a bucurat că a încercat această rețetă. Funcționează bine ca fel principal. Dacă aveți la îndemână ciuperci, chimion măcinat, piper cayenne și alte câteva ingrediente, îl puteți face. Ținând cont de toți factorii, această rețetă câștigă un scor de 70% , ceea ce este bun. Dacă vă place această rețetă, aruncați o privire la aceste rețete similare: Kabobs cu ton , Kabobs cu ton și legume și Broșe cu ton cu piper .

BLC (slănină, salată verde și castraveți) cu maionă picant și mentă

Nu poți avea niciodată prea multe rețete de feluri principale, așa că încearcă BLC (slănină, salată verde și castraveți) cu maia picant cu mentă și chimen. Această rețetă face 4 porții cu 2740 de calorii , 24 g de proteine și 278 g de grăsime fiecare. Pentru 4,11 USD per porție , această rețetă acoperă 27% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. Este o opțiune bună dacă urmați o dietă fără lactate . Această rețetă de la Foodnetwork are 1 fani. Dacă aveți la îndemână coriandru măcinat, slănină groasă, chimion măcinat și alte câteva ingrediente, îl puteți face. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 25 de minute . Luând în considerare toți factorii, această rețetă câștigă un scor de 55% , care este solid. Utilizatorilor cărora le-a plăcut această rețetă le-au plăcut și Wrap de miel cu chimen fierbinte cu slaw crocantă și maioneză picantă , Bacon, salată verde și rulouri de primăvară cu roșii cu sos Sriracha Mayo și The Ultimate BLT Burgers cu melasă de miere, bacon glazurat, salată verde la grătar și maionă cu roșii afumate .

Hara Masala Murgh

Hara Masala Murgh este un fel principal care servește 8. Pentru 1,3 USD per porție , această rețetă acoperă 11% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. O porție conține 325 de calorii , 21 g de proteine și 24 g de grăsimi . 2 persoane au încercat și le-a plăcut această rețetă. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 55 de minute . Dacă aveți la îndemână turmeric măcinat, chimion măcinat, pui și alte câteva ingrediente, îl puteți face. Această rețetă este tipică bucătăriei indiene. Este o opțiune bună dacă urmați o dietă fără gluten și cetogenă . Vă este adus de Allrecipes. În general, această rețetă câștigă un scor nu atât de super lingură de 31% . Dacă vă place această rețetă, s-ar putea să vă placă și rețete precum Hari Nayak's Chicken Curry in a Hurry (Bhuna Masala Murgh) , Hari Nayak's Chicken Curry in a Hurry (Bhuna Masala Murgh) și Hari Nayak's Chicken Curry in a Hurry (Bhuna Masala) Murgh) .

Salata de fasole neagra

Reteta Salata de fasole neagra se poate face in aproximativ 5 minute . Această rețetă servește 8. O porție conține 111 calorii , 7 g de proteine și 0 g de grăsime . Pentru 42 de cenți per porție , această rețetă acoperă 9% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă de la Taste of Home are 2 fani. Este o opțiune bună dacă urmați o dietă fără gluten, fără lactate, lacto ovo vegetariană și vegană . Funcționează bine ca garnitură. Mergeți la magazin și luați fasole neagră, pătrunjel, salsa și alte câteva lucruri pentru a le face astăzi. Cu un scor de 67% , acest fel de mâncare este destul de bun. Dacă vă place această rețetă, s-ar putea să vă placă și rețete precum Edamame, Salată de fasole neagră și mazăre cu ochi negri cu vinaigretă de chimion , Salată de fasole de sud-vest cu fasole neagră, mazăre cu ochi negru, Pepp și fasole verde, porumb prăjit și fasole neagră Salata .

Tacos de linte gustoase

Tacos de linte gustoase ar putea fi doar rețeta fără gluten pe care o căutați. Pentru 1,84 USD per porție , primești un fel principal care servește 6. O porție conține 334 de calorii , 19 g de proteine și 9 g de grăsimi . Această rețetă de la Taste of Home are 1 fani. Doar câțiva oameni le-a plăcut foarte mult acest preparat mexican. Un amestec de chimion măcinat, smântână, linte și o mână de alte ingrediente este tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de delicioasă. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 45 de minute . Cu un scor de lingură de 55% , acest fel de mâncare este solid. Dacă vă place această rețetă, aruncați o privire la aceste rețete similare: Tacos gustoase de linte , Tacos gustoase de linte și Supă gustoasă de linte .

Cioda de porumb cu pui mexican

Dacă aveți aproximativ 30 de minute de petrecut în bucătărie, Cioda de porumb cu pui mexican ar putea fi o rețetă spectaculoasă fără gluten de încercat. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 28 g de proteine, 22 g de grăsimi și un total de 368 de calorii. Această rețetă servește 8. Pentru 1,6 USD per porție, această rețetă acoperă 17% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. Un amestec de brânză Monterey Jack, jumătate și jumătate de smântână, chimion măcinat și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este necesar pentru a face această rețetă atât de delicioasă. Este o rețetă destul de ieftină pentru fanii mâncărurilor mexicane. 1 persoană s-a bucurat că a încercat această rețetă. Vă este adus de Taste of Home. Nu multor oameni le-a plăcut acest fel principal. Cu un scor de lingură de 37%, acest fel de mâncare nu este atât de grozav. Încercați Cioda de porumb cu pui mexican, Cioda de porumb mexicană și Cioda de porumb mexican de stradă pentru rețete similare.

Enchilada de fasole cu vârf de vită

Enchiladas cu fasole cu vârf de vită necesită aproximativ 30 de minute de la început până la sfârșit. Pentru 2,83 USD per porție , această rețetă acoperă 34% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 47 g de proteine , 53 g de grăsimi și un total de 943 de calorii . Această rețetă servește 6. Este o rețetă accesibilă pentru fanii mâncărurilor mexicane. 1 persoană a considerat că această rețetă este aromată și satisfăcătoare. Mergeți la magazin și cumpărați sos de roșii, chimion măcinat, carne de vită și alte câteva lucruri pentru a-l pregăti astăzi. Funcționează bine ca fel principal. Vă este adus de Taste of Home. În general, această rețetă câștigă un scor solid de 59% . Încercați Enchiladas cu carne de vită și fasole , Enchiladas cu carne de vită și fasole și Enchiladas cu carne de vită și fasole pentru rețete similare.

Fasole neagră venezueleană

Nu puteți avea niciodată prea multe rețete de garnituri, așa că încercați fasolea neagră din Venezuela. O porție conține 58 de calorii, 3 g de proteine și 0 g de grăsimi. Această rețetă servește 12 și costă 10 cenți per porție. 1 persoană a fost impresionată de această rețetă. Dacă aveți la îndemână chimion măcinat, oregano, sare și alte câteva ingrediente, îl puteți face. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 1 oră și 45 de minute. Este o opțiune bună dacă urmați o dietă fără gluten, fără lactate, lacto ovo vegetariană și vegană. Vă este adus de Taste of Home. Toate lucrurile luate în considerare, am decis că această rețetă merită un scor de 22%. Acest scor este destul de prost. Supa venezueleană de fasole neagră și chorizo, arepas de fasole neagră venezueleană con Queso și salata de fasole de sud-vest cu fasole neagră, mazăre cu ochi negru, pepp sunt foarte asemănătoare cu această rețetă.

Videoclipuri pentru a face diferite feluri de mâncare în stil indian Chimion
Beneficiile pentru sănătate ale chimenuluiDacă nu gătiți cu chimen, poate doriți să începeți. Consultați aceste beneficii interesante pentru sănătate ale chimenului! Marcaje temporale 0:00 Chimen...
Beneficiile chimenului și șofranului pentru pierderea în greutateCele mai bune condimente pentru pierderea în greutate. Chimenul poate funcționa la fel de bine ca orlistatul, medicamentul pentru obezitate cu „scurgeri anale”. Caut vacanță sănătoasă...
Beneficiile semințelor de chimen negru (Nigella Sativa) pentru pierderea în greutateCondimentele pot ajuta la pierderea în greutate? Pentru trei cenți pe zi, chimenul negru (cunoscut și sub denumirea de semințe negre și semințe de nigella) se poate îmbunătăți...
Ceai de slabit | Ceai de chimen coriandruslabire #ceai #herbaltea.
Utilizați chimion în fiecare zi - Beneficii pentru sănătatea chimenului pentru frumusețea, sănătatea, corpul și multe alteleAflați pentru ce este chimenul, de ce îl folosesc oamenii și de ce este atât de faimos! Folosește chimion în fiecare zi, dacă poți, și nu lăsa să fie sănătate...
Sfaturi și trucuri pentru mesele indiene Chimion
Idei suplimentare de meniu legate de mâncarea indiană Chimion