AcasăOrez și pâineTandoori Roti

Tandoori Roti este o garnitură clasică indiană

Bucătăria indiană este cunoscută pentru aromele sale bogate și pentru gama variată de feluri de mâncare. De la curry picant la biryanis aromat, există ceva de care să se bucure toată lumea. Și când vine vorba de garnituri indiene clasice, roti tandoori este un adevărat remarcabil. Această pâine este un aliment de bază în multe gospodării indiene și poate fi găsită în majoritatea restaurantelor indiene din întreaga lume. Textura sa unică și aroma sa de fum o fac acompaniamentul perfect pentru orice masă. Dar ce este exact tandoori roti și ce îl face atât de special? În acest articol, ne vom scufunda în originile acestui fel de mâncare îndrăgit, vom explora ingredientele și prepararea acestuia și vă vom oferi câteva sfaturi despre cum să îl savurați acasă. Așadar, fie că ești un fan experimentat al bucătăriei indiene sau un gurman curios care dorește să-ți extindă gustul, citește mai departe pentru a descoperi lumea delicioasă a tandoori roti.

Istoria și originea Tandoori Roti

Tandoori roti este un tip de pâine indiană care este gătită într-un cuptor de lut numit tandoor. Cuvântul „tandoori” se referă la metoda de gătit, care presupune coacerea pâinii într-un tandoor la temperaturi ridicate. Acest lucru creează o aromă de fum și o textură ușor carbonizată, care este unică pentru tandoori roti.

Originile tandoori roti pot fi urmărite în regiunea de nord a Indiei, unde este o bază de bază în multe gospodării. Se crede că pâinea a fost inventată în timpul erei Mughal, când împărații Mughal au condus peste o mare parte din India. Mughalii erau cunoscuți pentru dragostea lor pentru mâncăruri bogate și aromate, iar tandoori roti a fost o completare perfectă pentru curry-ul picant și alte feluri de mâncare pe care le savurau.

De-a lungul timpului, tandoori roti a devenit popular în toată India și în cele din urmă s-a răspândit în alte părți ale lumii. Astăzi, poate fi găsit în majoritatea restaurantelor indiene și este savurat de oameni de toate vârstele și mediile.

Ingrediente și Preparare Tandoori Roti

Tandoori roti este făcut cu doar câteva ingrediente simple, inclusiv făină, apă, sare și drojdie. Aluatul se amesteca cu mana, apoi se lasa la odihnit cateva ore pentru a permite drojdiei sa se activeze si aluatul sa creasca. Odată ce aluatul a crescut, se împarte în bile mici și se întinde în cercuri plate.

Pentru a găti tandoori roti, pâinea este așezată pe o pernă și apoi pălmuită pe părțile laterale ale unui cuptor tandoor fierbinte. Pâinea este apoi gătită până când este ușor carbonizată și s-a umflat. Acest proces conferă pâinii o textură și o aromă unică, care este greu de reprodus cu orice altă metodă de gătit.

Sfaturi pentru a vă bucura de Tandoori Roti acasă

Dacă ești un fan al bucătăriei indiene și vrei să încerci să faci tandoori roti acasă, există câteva lucruri de care trebuie să ții cont. În primul rând, este important să folosiți tipul potrivit de făină. Tandoori roti este făcut în mod tradițional cu un tip de făină numită atta, care este un tip de făină integrală de grâu. Această făină este măcinată mai fin decât făina integrală obișnuită, ceea ce conferă pâinii o textură mai moale.

În al doilea rând, va trebui să aveți un cuptor tandoor pentru a găti pâinea. Dacă nu aveți acces la un cuptor tandoor, puteți încerca să gătiți pâinea pe o plită sau într-un cuptor obișnuit, dar rezultatele nu vor fie cam la fel.

În cele din urmă, este important să serviți tandoori roti proaspăt și fierbinte. Pâinea se savurează cel mai bine direct din cuptor, când este încă caldă și ușor crocantă. Îl poți servi alături de curry-ul tău indian preferat sau îl poți folosi pentru a culege dips și chutney-uri.

Concluzie

Tandoori roti este o garnitură clasică indiană care a fost savurata de secole. Textura sa unică și aroma sa de fum îl fac un acompaniament perfect pentru orice masă, iar simplitatea sa îl face ușor de preparat acasă. Fie că ești un fan experimentat al bucătăriei indiene sau un gurman curios care dorește să-ți extindă palatul, tandoori roti merită cu siguranță încercat. Așa că, data viitoare când sunteți la un restaurant indian sau doriți să încercați ceva nou în bucătărie, asigurați-vă că îi dați un gust tandoori roti. Nu vei fi dezamăgit!

Videoclipuri pentru a face diferite feluri de mâncare în stil indian Tandoori Roti
atta tandoori roti on tawa - stil hotel | tandoori roti de grau integral de casa fara tandoorreteta completa: Muzica: reteta tandoori roti pe ...
Atta tandoori roti on tawa - stil hotel | tandoori roti de grau integral de casa fara tandoortandoriRoti #hotelstyleroti #kunfoods În acest videoclip vă voi arăta un mod foarte ușor de a face tandoori roti acasă. Tandoori roti este foarte...
Reteta Tandoori Roti | Chef Sanjyot KeerAlăturați-vă nouă pe: Facebook - Instagram - Twitter - Urmărește Chef Sanjyot...
25 Tandoor | 15.000 de bucăți de turtă Samarkand pe zi | Bucătăria uzbecăBună prieteni. Astăzi călătorim cu tine în Samarkand din nou. Aici puteți vedea cantitatea mare de pâine Samarkand care...
Easy Naan pe Tawa acasă | Naan de usturoi, Naan de brânză | तवे पर नान बनाइए आसानी से | Chef Sanjyot KeerRețetă completă de mâncare scrisă Naan (Naan cu unt, Naan cu unt, usturoi cu unt, Naan cu brânză, ardei iute, usturoi) Timp de pregătire: 15-20 minute Timp de gătire: ...
Sfaturi și trucuri pentru mesele indiene Tandoori Roti
Idei suplimentare de meniu legate de mâncarea indiană Tandoori Roti