AcasăDulciuriRasgulla

Rasgulla – Una dintre dulciurile indiene clasice

Dacă sunteți un fan al bucătăriei indiene, probabil că ați auzit de Rasgulla. Acest dulce dulce este un desert clasic în India și din motive întemeiate. Biluțe moi, spongioase de brânză de vaci înmuiate într-un sirop de zahăr, Rasgulla este combinația perfectă de dulceață și textura. Originile orașului Rasgulla pot fi urmărite din statul estic Odisha, unde a fost creat pentru prima dată în secolul al XIX-lea. De acolo, s-a răspândit rapid în toată India și nu numai, devenind un desert iubit și în multe alte țări. De fapt, Rasgulla a primit recent statutul de indicație geografică (GI), care îl recunoaște ca un produs unic indian. Indiferent dacă sunteți un dinte de dulce sau pur și simplu curioasă de bucătăria indiană, Rasgulla este o încercare obligatorie!

Istoria Rasgulla

Se crede că Rasgulla își are originea în statul Odisha, care era cunoscut anterior sub numele de Orissa. Se spune că a fost creat de un cofetar pe nume Nobin Chandra Das în orașul Kolkata la sfârșitul secolului al XIX-lea. Das experimenta cu chenna, un tip de brânză de vaci popular în India de Est, când i-a venit ideea pentru Rasgulla. El a fiert bilele de Chenna într-un sirop de zahăr, iar rezultatul a fost un desert moale, spongios, care a devenit rapid popular în Kolkata și nu numai.

De-a lungul anilor, Rasgulla a devenit un simbol cultural al Indiei de Est și este adesea servit la nunți, festivaluri și alte ocazii speciale. De fapt, este atât de popular încât a fost chiar subiectul unor dispute legale între Odisha și statul său vecin Bengal de Vest, ambii pretinzând că sunt adevărații creatori ai desertului.

În ciuda controverselor, Rasgulla rămâne un desert iubit în toată India și nu numai. Chiar și-a făcut loc în cultura populară, cu referiri la dulciurile care apar în filme, emisiuni de televiziune și cărți.

Mărci populare de Rasgulla

În timp ce Rasgulla este disponibil pe scară largă în toată India, există câteva mărci care sunt deosebit de renumite pentru versiunile lor de desert. Iată câteva dintre cele mai populare:

Bikalananda Kar Rasgulla

Bikalananda Kar Rasgulla este o marcă binecunoscută de Rasgulla care are sediul în orașul Puri, Odisha. Compania a fost fondată în 1903 de Bikalananda Kar și de atunci produce Rasgulla de înaltă calitate. Desertul este făcut din Chenna proaspăt și este cunoscut pentru textura moale, spongioasă și aroma dulce și siropoasă.

KC Das

KC Das este un alt brand celebru Rasgulla care a fost fondat în Kolkata în secolul al XIX-lea. Compania a fost înființată de Nobin Chandra Das, același cofetar căruia i se atribuie inventarea Rasgulla. Astăzi, KC Das este unul dintre cele mai populare mărci Rasgulla din India și s-a extins chiar și în alte țări, inclusiv în Statele Unite și Regatul Unit.

Bikanervala

Bikanervala este un popular lanț indian de dulciuri, cunoscut pentru Rasgulla de înaltă calitate. Compania a fost fondată în Delhi în 1950 și de atunci s-a extins în alte părți ale Indiei și în străinătate. Rasgulla de la Bikanervala este făcută din chenna proaspătă și este cunoscută pentru textura moale, care se topește în gură și pentru aroma dulce și siropoasă.

a lui Haldiram

Haldiram's este o marcă indiană binecunoscută de gustări și dulciuri, care produce și Rasgulla. Compania a fost fondată în 1937 și de atunci a devenit una dintre cele mai mari companii alimentare din India. Haldiram's Rasgulla este făcută din Chenna proaspătă și este cunoscută pentru textura moale, spongioasă și aroma dulce și siropoasă.

Concluzie

Rasgulla este un desert clasic indian care a fost savurat de generații. Indiferent dacă sunteți un fan al dulciurilor sau pur și simplu curioasă de bucătăria indiană, Rasgulla este un must de încercat. Cu textura sa moale, spongioasă și aroma dulce și siropoasă, vă va satisface cu siguranță pofta de dulce. Așa că data viitoare când sunteți în India, asigurați-vă că căutați unele dintre celebrele mărci Rasgulla și experimentați acest desert emblematic pentru dvs.

Idei de masă indiană Rasgulla
Rasgullas

Rasgullas ar putea fi doar hor d ' oeuvre pe care îl căutați. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 2G de proteine, 2G de grăsime, și un total de 142 calorii. Această rețetă servește 20 și costă 18 cenți pe porție. Această rețetă este plăcută de 1 gurmanzi și bucătari. Un amestec de cardamom măcinat, zahăr, lapte și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de delicioasă. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 1 oră și 50 de minute. Este o opțiune bună dacă urmați un fără gluten și vegetarian dieta. Este adus la tine de Allrecipes. Luând în considerare toți factorii, această rețetă câștigă un scor spoonacular de 17%, ceea ce este destul de rău. Rețete similare includ .

Videoclipuri pentru a face diferite feluri de mâncare în stil indian Rasgulla
Rasgulla spongioasă într-un mod foarte simplu Rosogulla perfectă #Rasgulla #YouTubeShorts #Shortsyoutubeshorts #short #viralshorts #viral #rețetă #viralvideos #sagarskitchen #shortvideos #kitchenhacks #trendingshorts ...
Rasgulla , Rețetă Ușoară Pas cu pasRasgullas sunt găluște în formă de bilă din un fel de brânză de vaci chhena gătite în sirop de zahăr aromat. INGREDIENTE:...
Rasgulla Easy No-Fail Recipe Fun & Rusgullay ușor de casă în urdu hindi - RKKRasgulla Perfect No-Fail Easy & Rețetă distractivă de casă Mithai în urdu hindi RKK Rețeta de rasgullay ki nu eșuează. Umeed...
DULCE RASGULLA Rețetă de desert indian Gătit în sat Proces de preparare a laptelui dulce RasgullaAstăzi am făcut una dintre cele mai gustoase rețete de desert care este specială în Bengal. Folosim lapte de casă și kalkandu pentru a face acest...
Gustos & Rețetă spongioasă RasaGulla în tamilă ரசகுல்லாÎncercați rețeta dulce Diwali Rasagulla în tamil. Rețeta Rasagulla este o rețetă bengaleză, dar gustată în toată lumea. Reteta Rasagulla este...
Sfaturi și trucuri pentru mesele indiene Rasgulla
Idei suplimentare de meniu legate de mâncarea indiană Rasgulla