10 mâncăruri indiene populare pe care trebuie să le încercați

India este cunoscută pentru cultura sa culinară bogată și diversă și nicio călătorie în țară nu este completă fără să te răsfăț în scena sa vibrantă de mâncare stradală. De la gustări sărate la deserturi dulci, străzile pline de viață ale Indiei oferă o gamă largă de mâncăruri delicioase care reflectă diversele bucătării regionale ale țării. Iată 10 mâncăruri indiene populare pe care pur și simplu trebuie să le încercați.

1. Pani Puri

Pani puri, cunoscut și sub numele de golgappa sau puchka, este o mâncare populară de stradă, originară din nordul Indiei. Felul de mâncare constă din coji puri crocante, goale, care sunt umplute cu un amestec picant și picant de apă aromată, piure de cartofi, năut și chutney de tamarin. Explozia de arome și texturi din fiecare mușcătură este ceea ce face din pani puri o mâncare de stradă irezistibilă și care trebuie încercată în India.

2. Vada Pav

Vada pav este o mâncare de stradă îndrăgită, originară din Mumbai și este adesea numită versiunea indiană a unui burger. Felul de mâncare constă dintr-o friptură de cartofi prăjită, cunoscută sub numele de vada, care este servită între un pav (rula) cu o varietate de chutneys și condimente. Vada pav este o mâncare de stradă incredibil de sățioasă și aromată, care este favorită atât printre localnici, cât și printre turiști.

3. Bhel Puri

Bhel puri este o gustare ușoară și savuroasă, populară în India, în special în Mumbai. Felul de mâncare constă din orez umflat, sev (tăitei prăjiți), legume mărunțite și chutney-uri care sunt amestecate împreună pentru a crea o explozie de aromă dulce, acrișoară și condimentată. Bhel puri este o gustare perfectă de mâncat în timp ce explorezi străzile pline de viață din India.

4. Samosa

Samosa este probabil cea mai faimoasă mâncare de stradă din India și este o încercare obligatorie pentru oricine vizitează țara. Produsele de patiserie savuroase sunt de obicei umplute cu cartofi condimentați, mazăre sau carne și apoi prăjite până la perfecțiunea aurie. Samosele sunt adesea servite cu chutneys sau sosuri și savurate ca gustare sau aperitiv.

5. Pav Bhaji

Pav bhaji este o mâncare de stradă delicioasă și sățioasă, originară din Mumbai. Mâncarea constă dintr-un curry de legume picant servit cu chifle unse cu unt (pav). Pav bhaji a fost inventat ca o masă ieftină și sățioasă pentru lucrătorii fabricilor de textile, dar acum a devenit o mâncare stradală populară în India.

6. Doza

Dosa este o mâncare populară de stradă a Indiei de Sud, care se bucură acum în toată India și nu numai. Clatita subtire si crocanta este facuta din orez fermentat si aluat de linte si este adesea umpluta cu cartofi condimentati sau alte umpluturi. Dozele se servesc cu chutneys si sambar, o tocanita de legume pe baza de linte care completeaza perfect preparatul.

7. Jalebi

Jalebi este o mâncare stradală dulce populară, care este adesea savurata ca desert sau gustare în India. Dulciul încolăcit, de culoare portocalie, este făcut prin prăjirea aluaturilor de făină și înmuierea acestuia în sirop de zahăr. Jalebis sunt adesea serviți în timpul festivalurilor și sărbătorilor și sunt de încercat obligatoriu pentru oricine are un dinte de dulce.

8. Aloo Tikki

Aloo tikki este o mâncare stradală din nordul Indiei care este iubită pentru calitățile sale crocante, picante și sățioase. Chirintele mici, rotunde, sunt făcute din piure de cartofi și condimente și sunt adesea servite cu chutneys și iaurt. Aloo tikki poate fi consumat singur sau folosit ca bază pentru alte feluri de mâncare, cum ar fi chiftele chaat și ragda.

9. Chole Bhature

Chole bhature este o mâncare populară de stradă din Punjabi, care se bucură în toată India. Mâncarea constă din chole (năut condimentat) și bhature (pâine prăjită) care sunt servite împreună ca o masă copioasă și aromată. Chole bhature este adesea însoțit de murături, ceapă și iaurt și este un must pentru oricine care caută să se răsfețe cu bucătăria autentică din Punjabi.

10. Kulfi

Kulfi este o înghețată indiană populară, care este adesea vândută de vânzătorii stradali din India. Desertul congelat este făcut din lapte îngroșat, aromat cu cardamom, șofran sau alte condimente și apoi congelat în forme mici, conice. Kulfi este un deliciu delicios și răcoritor într-o zi fierbinte și este un must pentru oricine care caută să se răcorească în timp ce explorează străzile pline de viață ale Indiei.

În concluzie, mâncarea stradală indiană oferă o experiență culinară diversă și delicioasă, care nu trebuie ratată. De la samosa crocante la jalebis dulci, cele 10 mâncăruri stradale menționate mai sus sunt doar o mică mostră din numeroasele feluri de mâncare delicioase care pot fi găsite pe străzile pline de viață ale Indiei. Indiferent dacă sunteți un gurmand sau doar doriți să explorați bogatul patrimoniu cultural al țării, aceste mâncăruri stradale care trebuie încercate vă vor satisface cu siguranță apetitul și vă vor lăsa pofta de mai mult.

Așadar, data viitoare când te trezești rătăcind pe străzile aglomerate din India, asigură-te că gustați unele dintre cele mai populare mâncăruri stradale din țară. Nu veți fi dezamăgiți de aromele, texturile și aromele bogate pe care le veți experimenta la fiecare mușcătură. Și, dacă ai noroc, s-ar putea chiar să descoperi câteva feluri de mâncare noi care nu sunt pe această listă. La urma urmei, mâncarea stradală indiană este o aventură fără sfârșit, plină de surprize și delicii.