AcasăCondimenteCurcumă

O privire în profunzime asupra minunatului condiment de turmeric

Turmericul este un condiment care a fost folosit în India de mii de ani, nu numai pentru culoarea sa galben strălucitor, ci și pentru proprietățile sale medicinale. Acest condiment aromat a câștigat popularitate în ultimii ani pentru numeroasele sale beneficii pentru sănătate. De la reducerea inflamației până la îmbunătățirea funcției creierului, turmericul a devenit un supliment de preferat pentru multe persoane conștiente de sănătate. Dar ce anume face turmericul atât de special? În acest articol, vom arunca o privire în profunzime asupra minunatului condiment turmeric, explorând istoria acestuia, valoarea sa nutritivă și potențialele sale beneficii pentru sănătate. Indiferent dacă sunteți un fan al bucătăriei indiene sau un pasionat de sănătate care caută remedii naturale, nu veți dori să ratați această explorare informativă și fascinantă a turmericului. Așa că luați o ceașcă de ceai, așezați-vă pe spate și pregătiți-vă să aflați despre beneficiile uimitoare ale acestui condiment auriu.

Istoria și originile turmericului

Turmericul a fost folosit în India de peste 4.000 de ani și are o istorie bogată care se întinde pe culturi și continente. Condimentul este originar din Asia de Sud, unde a fost folosit de secole în medicina ayurvedică și tradițională chineză ca antiinflamator și pentru calmarea durerii. De asemenea, a fost folosit ca vopsea pentru îmbrăcăminte și ca conservant alimentar natural.

Turmericul a ajuns în cele din urmă în Europa în secolul al XIII-lea, unde a fost folosit ca înlocuitor pentru șofran. Condimentul era scump și greu de obținut, așa că comercianții amestecau adesea turmericul cu alte condimente pentru a-și extinde oferta. Abia în secolul al XIX-lea, turmericul a început să fie produs pe o scară mai mare și a fost cultivat în principal în India și în alte părți ale Asiei de Sud-Est.

Astăzi, turmericul este utilizat pe scară largă în bucătăria indiană, din Orientul Mijlociu și din Asia de Sud-Est. De asemenea, este folosit în gătit occidental ca colorant și agent de aromatizare alimentară naturală. În ultimii ani, turmericul a câștigat popularitate pentru potențialele sale beneficii pentru sănătate, ceea ce duce la o creștere a cererii pentru condiment.

Valoarea nutritivă a turmericului

Turmericul este o putere nutrițională, care conține o varietate de vitamine, minerale și antioxidanți. Condimentul este bogat în curcumină, un compus care îi conferă turmericului culoarea galbenă distinctivă și este responsabil pentru multe dintre beneficiile sale pentru sănătate.

O lingură de turmeric conține: - 29 calorii - 0,9 grame de proteine - 0,3 grame de grăsimi - 6,3 grame de carbohidrați - 2,1 grame de fibre - 0,3 miligrame de mangan (16% din aportul zilnic recomandat) - 0,1 miligrame de fier (1). % din doza zilnică recomandată) - 0,1 miligrame de vitamina B6 (6% din doza zilnică recomandată) - 170 miligrame de potasiu (5% din doza zilnică recomandată)

Turmericul este, de asemenea, o sursă bună de antioxidanți, care protejează organismul de radicalii liberi și stresul oxidativ. Curcumina, compusul activ din turmeric, s-a dovedit a avea proprietăți antioxidante puternice care pot ajuta la reducerea riscului de boli cronice, cum ar fi cancerul și bolile de inimă.

Beneficiile pentru sănătate ale turmericului

Turmericul a fost folosit de secole ca remediu natural pentru o varietate de afecțiuni de sănătate. Cercetările moderne au confirmat multe dintre utilizările tradiționale ale turmericului,și există tot mai multe dovezi care susțin beneficiile sale potențiale pentru sănătate.

Reduce inflamația

Unul dintre cele mai cunoscute beneficii ale turmericului este capacitatea sa de a reduce inflamația. Inflamația cronică este legată de o varietate de condiții de sănătate, inclusiv artrita, bolile de inimă și cancerul. Curcumina, compusul activ din turmeric, s-a dovedit a avea efecte antiinflamatorii puternice care pot ajuta la reducerea inflamației și la ameliorarea simptomelor acestor afecțiuni.

Un studiu publicat în Journal of Alternative and Complementary Medicine a constatat că curcumina a fost mai eficientă decât un placebo în reducerea durerii și a inflamației la pacienții cu osteoartrită. Un alt studiu publicat în revista Oncogene a constatat că curcumina este capabilă să inhibe creșterea celulelor canceroase prin reducerea inflamației.

Îmbunătățește funcția creierului

Turmericul poate avea, de asemenea, beneficii pentru funcționarea creierului. S-a demonstrat că curcumina crește nivelurile de factor neurotrofic derivat din creier (BDNF), o proteină care este esențială pentru funcționarea creierului și pentru noile conexiuni neuronale. Nivelurile scăzute de BDNF sunt legate de o varietate de afecțiuni neurologice, inclusiv boala Alzheimer și depresia.

Un studiu publicat în Journal of Psychopharmacology a constatat că administrarea unui supliment de curcumină a îmbunătățit memoria de lucru și starea de spirit la adulții în vârstă sănătoși. Un alt studiu publicat în American Journal of Geriatric Psychiatry a constatat că administrarea unui supliment de curcumină a îmbunătățit memoria și atenția la adulții cu pierderi ușoare de memorie legate de vârstă.

Sprijină sănătatea inimii

Turmericul poate avea, de asemenea, beneficii pentru sănătatea inimii. S-a demonstrat că curcumina îmbunătățește mai mulți factori de risc pentru bolile de inimă, inclusiv reducerea inflamației și îmbunătățirea funcției endoteliale. Disfuncția endotelială este un factor de risc major pentru bolile de inimă, deoarece poate duce la scăderea fluxului sanguin și creșterea tensiunii arteriale.

Un studiu publicat în revista Nutrition Research a constatat că administrarea unui supliment de curcumină a îmbunătățit funcția endotelială la pacienții cu sindrom metabolic. Un alt studiu publicat în Journal of Nutrition a constatat că administrarea unui supliment de curcumină reduce nivelul de trigliceride, un tip de grăsime care este legat de un risc crescut de boli de inimă.

Concluzie

Turmericul este un condiment versatil cu o istorie bogată și numeroase beneficii potențiale pentru sănătate. De la reducerea inflamației până la îmbunătățirea funcției creierului și susținerea sănătății inimii, turmericul are multe de oferit. Indiferent dacă vă place bucătăria indiană sau căutați remedii naturale pentru a vă susține sănătatea, curcuma merită cu siguranță adăugat la dieta dumneavoastră. Așa că de ce să nu încerci acest condiment auriu și să vezi ce poate face pentru tine?

Idei de masă indiană Curcumă
Supă De Pui Condimentată

Nu puteți avea niciodată prea multe rețete de feluri principale, așa că încercați supa de pui condimentată. Îți urmărești silueta? Această rețetă fără lactate are 583 calorii, 35g de proteine, și 16g de grăsime per portie. Această rețetă servește 4 și costă 3,04 USD pe porție. 2 persoane au fost impresionate de această rețetă. Mergeți la magazin și ridicați usturoi, lămâie, ulei de măsline și alte câteva lucruri pentru a-l face astăzi. Pentru a folosi sarea, puteți urma acest fel principal cu Rețetă De Cifre De Afaceri De Mere ca desert. Poate fi savurat oricând, dar este deosebit de bun pentru Toamna. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 1 oră și 20 de minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 88%. Acest scor este spectaculos. Încercați Supă de curcumă de pui (sau legume) condimentată indiană, Supă De Mazăre Condimentată, și Dal (Supă De Linte Condimentată) pentru rețete similare.

Videoclipuri pentru a face diferite feluri de mâncare în stil indian Curcumă
3 moduri dovedite de a obține o absorbție completă a TURMERICULUI și beneficii maxime! Dr. MandellTurmericul are multe proprietăți medicinale vindecătoare pentru a vindeca organismul. Acestea sunt cele mai eficiente 3 moduri de a vă lua...
Cel mai bun mod de a lua turmeric 🟡 Beneficii pentru sănătate și EFECTE SECUNDAREDacă nu consumați turmeric în mod corect, acesta poate fi de fapt dăunător pentru dvs. În timp ce știi care este cel mai bun mod de a avea turmeric,...
Beneficiile pentru sănătate ale turmericuluiAceastă plantă puternică este cel mai bun remediu al naturii pentru sindromul intestinului iritabil. Marcaje temporale 0:00 Introducere: turmeric pentru intestinul iritabil...
Turmeric (Curcumin) | Studiu uman care schimbă joculStudiile umane continuă să se revarsă pentru Turmeric și ingredientul său activ Curcumin, cel mai recent publicat în iulie a acestui...
TURMERIC este bun pentru aproape TOTUL!Turmericul poate susține toate domeniile sănătății tale. Aflați mai multe despre beneficiile incredibile ale turmericului.
Sfaturi și trucuri pentru mesele indiene Curcumă
Idei suplimentare de meniu legate de mâncarea indiană Curcumă