AcasăCondimenteGaram masala

O privire asupra Garam Masala – condimentul esențial al Indiei

Dacă ești un fan al bucătăriei indiene, atunci nu ești străin de amestecul de condimente aromat și aromat cunoscut sub numele de Garam Masala. Acest condiment prin excelență este un element de bază în bucătăria indiană și este folosit într-o varietate de feluri de mâncare, de la curry și tocane până la supe și biryanis. Dar ce este exact Garam Masala și de ce este atât de esențial pentru bucătăria indiană? În acest articol, vom arunca o privire mai atentă asupra originilor, ingredientelor și utilizărilor acestui îndrăgit amestec de condimente și vom explora de ce a devenit o componentă atât de importantă a gătitului indian. Așadar, indiferent dacă sunteți un profesionist experimentat în bucătărie sau pur și simplu curioasă de aromele bucătăriei indiene, citiți mai departe pentru a descoperi minunățiile lui Garam Masala.

Istoria și originea lui Garam Masala

Garam Masala este un amestec de condimente măcinate care este utilizat pe scară largă în gătit indian. Termenul „garam” în hindi înseamnă „fierbinte”, în timp ce „masala” înseamnă „amestec de condimente”. După cum sugerează și numele, Garam Masala este cunoscut pentru căldură și căldură, care provine din combinația de condimente aromate precum chimen, coriandru, cardamom, scorțișoară, cuișoare și piper negru.

Originile lui Garam Masala

Originile lui Garam Masala pot fi urmărite încă din India antică, unde a fost folosit în scopuri medicinale. Se credea că amestecul are proprietăți de încălzire care ar putea ajuta la digestie, circulație și sănătatea generală. De-a lungul timpului, Garam Masala a devenit mai utilizat pe scară largă în bucătăria indiană, iar popularitatea sa s-a răspândit în întreaga regiune. Astăzi, este un aliment de bază în bucătăria indiană și este folosit într-o varietate de feluri de mâncare, de la curry din carne și legume până la pilaf de orez și biryanis.

Ingrediente din Garam Masala

Ingredientele folosite pentru a face Garam Masala pot varia în funcție de regiune și de bucătar. Cu toate acestea, cele mai comune condimente utilizate în amestec includ chimen, coriandru, cardamom, scorțișoară, cuișoare și piper negru. Aceste condimente sunt de obicei prăjite și apoi măcinate într-o pulbere fină, care este apoi folosită pentru a aroma mâncărurilor. Unele variante ale Garam Masala pot include și alte condimente precum nucșoara, buzduganul, foile de dafin sau anasonul stelat.

Utilizări ale lui Garam Masala

Garam Masala este un amestec esențial de condimente în bucătăria indiană și este folosit pentru a adăuga căldură, profunzime și complexitate mâncărurilor. Amestecul este adesea adăugat spre sfârșitul gătitului pentru a-și păstra aromele și aromele. Unele dintre cele mai populare utilizări ale Garam Masala includ:

Curries și tocane

Garam Masala este un ingredient comun în curry și tocane indiene, unde este folosit pentru a adăuga profunzime și complexitate preparatului. Amestecul poate fi adăugat la rețetă la începutul gătitului, sau spre sfârșit pentru o aromă mai pronunțată.

Orez și pilafs

Garam Masala este, de asemenea, folosit în mod obișnuit pentru a aroma mâncărurilor de orez precum biryanis și pilafs. Amestecul poate fi adăugat la orez în timpul gătirii sau poate fi stropit deasupra vasului pentru un plus de aromă și aromă.

Supe și Ciorbe

Garam Masala poate fi folosit pentru a aroma supe și ciorbe, adăugând căldură și profunzime preparatului. Amestecul poate fi adăugat la începutul gătitului, sau spre sfârșit pentru o aromă mai pronunțată.

Concluzie

Garam Masala este un amestec de condimente prin excelență în bucătăria indiană și este folosit pentru a adăuga căldură, profunzime și complexitate unei varietăți de feluri de mâncare. Istoria și originile amestecului pot fi urmărite până în India antică, unde a fost folosit în scopuri medicinale. Astăzi, Garam Masala este un aliment de bază în bucătăria indiană și este folosit într-o varietate de feluri de mâncare, de la curry și tocane până la pilaf de orez și supe. Fie că ești un profesionist experimentat în bucătărie sau pur și simplu ești curios despre aromele bucătăriei indiene, Garam Masala este un amestec de condimente care merită cu siguranță explorat.

Idei de masă indiană Garam masala
Pui Bunjal

Dacă doriți să adăugați mai multe fără gluten, fără lactate, paleolitic și primar rețete în cutia de rețete, puiul Bunjal ar putea fi o rețetă pe care ar trebui să o încercați. Această rețetă servește 6. O porție din acest fel de mâncare conține în jur de 14g de proteine, 16g de grăsime, și un total de 210 calorii. Pentru 67 de cenți pe porție, această rețetă acoperă 7% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Acesta este adus la tine de Allrecetes. 67 de persoane au considerat că această rețetă este delicioasă și satisfăcătoare. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 1 oră. Mergeți la magazin și ridicați apă, sare, garam masala și alte câteva lucruri pentru a face astăzi. Funcționează bine ca garnitură. Luând în considerare toți factorii, această rețetă câștigă un scor spoonacular de 33%, ceea ce este destul de rău. Încearcă I Ain ' t Chicken Chicken: piept de pui prăjit crocant cu portocală și Cardamom, I Ain ' t Chicken Chicken: piept de pui prăjit crocant cu portocală și Cardamom, și I Ain ' t Chicken Chicken: piept de pui prăjit crocant cu portocală și Cardamom pentru rețete similare.

Sos de curry

Sosul de curry este o rețetă fără gluten, fără lactate, paleolitică și lacto ovo vegetariană, cu 4 porții. O porție conține 160 de calorii, 5 g de proteine și 2 g de grăsimi. Pentru 1,34 USD per porție, această rețetă acoperă 14% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. 16 persoane au făcut această rețetă și ar face-o din nou. Câțiva oameni le-a plăcut foarte mult acest preparat indian. Funcționează bine ca un sos prietenos cu bugetul. Această rețetă de la Allrecipes necesită pudră de turmeric, chimen, usturoi și garam masala. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 1 oră și 55 de minute. Cu un scor de 91%, acest fel de mâncare este super. Rețete similare sunt Speedy Malaysian Chicken Curry (ft. A1 Meat Instant Curry Sauce), bolurile de pui curry indian cu sos de iaurt curry și Thai Green Curry Turkey and Zucchini Meatloaf într-un sos de curry verde cu lapte de cocos.

Tilapia La Cuptor Cu Sos De Nucă De Cocos-Coriandru

Tilapia coaptă cu sos de nucă de cocos-Cilantro este o fără gluten, fără lactate și pescatarian felul principal. Această rețetă servește 4. Pentru 3,47 USD pe porție, această rețetă acoperă 25% necesarul zilnic de vitamine și minerale. O porție conține 353 calorii, 38g de proteine, și 6g de grăsime. 121 de persoane au făcut această rețetă și ar face-o din nou. De la preparare până la farfurie, această rețetă durează în jur 25 minute. Dacă aveți la îndemână frunze de coriandru, ardei jalapeno, garam masala și alte câteva ingrediente, îl puteți face. Este adus la tine de Foodnetwork. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 98%. Acest scor este mare. Rețete similare sunt Tilapia La Cuptor Cu Sos De Nucă De Cocos-Coriandru, Tilapia La Cuptor Cu Sos De Nucă De Cocos-Coriandru, și Tilapia cu sos de nucă de cocos Kickin' Poblano și coriandru.

Pui De Garam Masala

Nu puteți avea niciodată prea multe rețete indiene, așa că încercați puiul Garam Masala. Îți urmărești silueta? Această rețetă fără gluten, fără lactate, paleolitică și primară are 144 calorii, 19g de proteine, și 6g de grăsime pe porție. Pentru $1.14 pe portie, primești o marinată care servește 4. 39 de persoane au fost impresionate de această rețetă. Un amestec de jumătăți de piept de pui, sare de usturoi, ceapă verde și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de gustoasă. Acesta este adus la tine de Allrecetes. De la preparare până la farfurie, această rețetă durează în jur 30 minute. Cu o lingură scor de 54%, acest fel de mâncare este destul de bun. garam masala, cum să faci pulbere punjabi garam masala acasă, Pui cu Garam Masala, și Garam Masala Curry De Pui sunt foarte asemănătoare cu această rețetă.

Tamburi delicioase de pui la cuptor

Nu poți avea niciodată prea multe rețete de fel principal, așa că încearcă Yummy Baked Chicken Drummies. Pentru 1,12 USD per porție, această rețetă acoperă 10% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 15 g de proteine, 15 g de grăsimi și un total de 289 de calorii. Această rețetă servește 6. 5 persoane au fost impresionate de această rețetă. Vă este adus de Foodnetwork. Dacă aveți la îndemână unt, garam masala, usturoi și alte câteva ingrediente, îl puteți face. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 2 ore și 10 minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis că această rețetă merită un scor de 23%. Acest scor este destul de prost. Dacă vă place această rețetă, aruncați o privire la aceste rețete asemănătoare: tobe de pui delicioase la cuptor, tobe de pui din Caraibe și tobe de pui de arțar.

Tandoori Pui Kabobs Aperitiv

Reteta Tandoori pui kabobs aperitiv poate fi făcută în aproximativ 20 de minute. Această rețetă fără gluten și primară servește 12 și costă 48 de cenți pe porție. O porție conține 60 de calorii, 9g de proteine, și 2G de grăsime. Un amestec de coriandru măcinat, sare kosher, garam masala și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de gustoasă. 1 persoană a găsit această rețetă delicioasă și satisfăcătoare. Nu multor oameni le-a plăcut cu adevărat acest fel de mâncare indiană. Acesta este adus la tine de Allrecetes. Acesta funcționează bine ca un hor d ' oeuvre. Cu o lingură scor de 19%, acest fel de mâncare este destul de rău. Rețete similare includ Tandoori Kabobs De Pui La Grătar, Aperitiv De Pui Kabobs, și Gratar Creveți Aperitiv Kabobs.

Pui De Garam Masala

Garam Masala pui este un fără gluten, fără lactate, paleolitic și primar marinada. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 19g de proteine, 6g de grăsime, și un total de 144 calorii. Această rețetă servește 4. Pentru $1.14 pe portie, această rețetă acoperă 12% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Dacă aveți roșii, jumătăți de piept de pui, ceapă verde și alte câteva ingrediente la îndemână, o puteți face. Acesta este adus la tine de Allrecetes. Câțiva oameni i-au plăcut foarte mult acest fel de mâncare indiană. Această rețetă este plăcută de 83 de mâncăruri și bucătari. De la preparare până la farfurie, această rețetă durează în jur 30 minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 56%. Acest scor este solid. Dacă vă place această rețetă, aruncați o privire la aceste rețete similare: garam masala, cum să faci pulbere punjabi garam masala acasă, Pui cu Garam Masala, și Garam Masala Curry De Pui.

Dovleac curry cu ceapa caramelizata

Dovleac cu curry cu ceapă caramelizată este un aperitiv care servește 6. Pentru 1,06 USD per porție, această rețetă acoperă 12% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. O porție conține 218 calorii, 4 g de proteine și 17 g de grăsimi. Această rețetă de la Foodnetwork are 1 fani. Este o opțiune bună dacă urmați o dietă fără gluten, fără lactate, paleolitică și lacto ovo vegetariană. Mergeți la magazin și luați arpagic, garam masala, dovleac de zahăr și alte câteva lucruri pentru a le face astăzi. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 1 oră și 55 de minute. Cu un scor de 53%, acest fel de mâncare este solid. Utilizatorilor cărora le-a plăcut această rețetă le-a plăcut și Supă de dovleac cu curry cu ceapă caramelizată de arțar și ghimbir, Ciorbă de dovleac Jap cu ceapă curry și Pizza de dovleac cu cârnați și ceapă caramelizată.

Quinoa Tabouleh

Uitați să ieșiți să mâncați sau să comandați mâncare la pachet de fiecare dată când doriți mâncare din Orientul Mijlociu. Încercați să faceți quinoa Tabouleh acasă. Pentru 57 de cenți pe porție, această rețetă acoperă 12% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă servește 8. O porție conține 165 calorii, 7g de proteine, și 5g de grăsime. Această rețetă este plăcută de 1 gurmanzi și bucătari. Este o opțiune bună dacă urmăriți un fără gluten, fără lactate, lacto ovo vegetarian și vegan dieta. Nu o mulțime de oameni plăcut cu adevărat acest hor d ' oeuvre. Această rețetă de la Taste of Home necesită ulei de măsline, quinoa, pătrunjel și ardei gras. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 35 de minute. Cu o lingură scor de 77%, acest fel de mâncare este solid. Rețete similare sunt Quinoa Tabouleh, Tabouleh-fără Gluten cu quinoa, și Pui prăjit cu petale de iasomie Garam Masala, șofran, alune și miere și un Tabouleh de Quinoa.

Sos de curry

Sosul de curry este un sos care servește 4. O porție conține 160 de calorii, 5 g de proteine și 2 g de grăsime. Pentru 1,34 USD per porție, această rețetă acoperă 14% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. Nu mulți oameni au făcut această rețetă și aș spune că a fost perfectă. Un amestec de fulgi de piper, garam masala, pudră de turmeric și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este necesar pentru a face această rețetă atât de aromată. Vă este adus de Allrecipes. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 1 oră și 55 de minute. Este o rețetă la preț rezonabil pentru fanii mâncărurilor indiene. Este o opțiune bună dacă urmați o dietă fără gluten, fără lactate, paleolitică și lacto ovo vegetariană. Cu un scor de lingură de 77%, acest fel de mâncare este solid. Rețete similare sunt Speedy Malaysian Chicken Curry (ft. A1 Meat Instant Curry Sauce), bolurile de pui curry indian cu sos de iaurt curry și Thai Green Curry Turkey and Zucchini Meatloaf într-un sos de curry verde cu lapte de cocos.

Videoclipuri pentru a face diferite feluri de mâncare în stil indian Garam masala
RETETA GARAM MASALA | PUDRĂ GARAM MASALA | CUM SE FAC GARAM MASALAReteta Garam Masala | Pudra Garam Masala | Cum se face Garam Masala | Garam Masala de casă | Garam masala ...
Reteta Garam Masala de casa/ Garam MasalaGaramMasalaRețetă Garam Masala Pudră Ingrediente Baton de scorțișoară – 3 linguri de cuișoare – 2 linguri de cardamom – 1 linguri ...
Cum se face, garam masala, amestec de condimente || Ingrediente în primul comentariuIngrediente 3 linguri baton de scortisoara 2 linguri cuisoare 2 linguri cardamom 5 anason stele 1 lingura seminte de fenicul 3 linguri seminte de chimen jeera 3 ...
Cum să faci GARAM MASALA acasă | Mâncare cu ChetnaAcesta este cel mai bun și cel mai simplu mod de a face garam masala acasă. Reteta de la mama mea si pot garanta ca este delicioasa. Permiteți-mi să ...
Garam Masala | Selber Machen | Gewürzmischung Indisch KochenGaram Masala / Indische Gewürzmischung Garam Masala ist eine Mischung aus verschiedene Gewürze. In jeder indische Küche...
Sfaturi și trucuri pentru mesele indiene Garam masala
Idei suplimentare de meniu legate de mâncarea indiană Garam masala